tirsdag 5. april 2011

Tur til Langøya - 3. april 2011

Vi beklager sent innlegg fra turen til Langøya, men her kommer det :)

Etter en natt uten søvn var vi mer enn klare for å ut i frisk luft og oppdage nye territorier. Alle Losens medlemmer, med unntak av David som var på jobb, ble selvsagt med. Siden det er dårlige med restauranter/kiosker og alle rådyr på øya er skutt, fant vi ut at vi måtte ta med oss niste. Mens vi andre dro å handlet hamburger-niste på Esso Grasmyr, ble Sjur igjen for å øse båten og finne frem redningsvester. Sjur ville gjerne ha en pølse med hotdog-dressing, men det var veldig viktig at det ikke var ketchup eller sennep. Når han sier det sånn har han egentlig allerede bedt om å få seg en liten overraskelse. Det ble selvsagt en pølse med ketshup og sterk sennep, gjemt under masse hotdog-dressing. Slik blir da resultatet:

Vi retter en stor takk til Langesundfjorden Kystlag, som mer eller mindre ufrivillig lånte ut både båt og redningsvester til oss, slik at vi kom oss trygt og tørt over til Langøya.

 Etter å ha fått stabla 5 Losemedlemmer og tilsvarende antall hamburgermenyer fra Esso Grasmyr ned i en over middels sliten Pioner Maxi, var vi klare for å erobre den store og alt for lite brukte Langøya.


 Vel i land satte vi kursen mot vår første destinasjon på øya, Langøytangen Fyr. Erik tok et bilde når vi gikk opp tunet og Tommy tok bilder av oss på tuppen av fyret, men han er tydelig vis ikke så god til å ta bilder med mobil. Ingen bilder fra tuppen av fyren alikevel nei... Tommy, du må holde knappen inne, høre et klikk og så er bildet tatt :)

Vi i Losen har i en årrekke forarget oss over disse små snørrungene som på død og liv skal stikke nesa si frem i lokalavisen fordi de ved ren tilfeldighet har snublet over årets første blå- eller hvitveis. Det får være de om det, vi er iallefall de første til å dokumentere årets første av BÅDE blåveis OG hvitveis på Langøya.

Mens vi vandret lystig rundt på stiene på Langøya, la vi merke til at høsten og vinteren har vært hard mot naturen her ute. Vi kan melde om brekte trær, skjærer som har fått skremt av seg fjæra og mosegrodde steiner som har mistet sine kjære og nå vandrer rundt helt alene. Tilgjengjeld har et overdimmensjonert fuglehus ridd av stormen og står fortsatt trygt og godt plassert på grenen sin i et av furutrærne. 



Det er lenge siden det var yrende liv på Langøya (hvis vi ser bort fra flåtten) og den siste fyrvokteren har nok tatt kvelden for en god stund siden. Derimot har vi gjort interessente funn som tyder på at en eller flere fortsatt søker tilhold på øya. Dette kan vi grundig dokumentere med både fotspor i snøen og aktiv bruk av varder til å markere jaktplassen, jaktstier og utkikksposter:


Selvom naturen var noe herjet etter vinteren var det en skjønn fornøyelse å nyte stillheten og den fortsatt vakre naturen. Langøya er absolutt en flott turdestinasjon og for hobbyfotografer er det et hav av muligheter for gode bilder. Se bare hva vi klarte å få ut av 4 slitne Losemedlemmer, en brekt furu og en Nokia N8:

På grunn av prekært underskudd på søvn hos samtlige, elendig fottøy og noe beskjeden bekledning på overkroppen til Tommy, satte vi etter en stund nesa mot båten. På veien gikk vi forbi en utedo, som kom i akkurat riktig tidspunkt for Erik. Med sin erfaring burde han fort skjønt at han ikke kom til å få sitte i fred der inne...

På vei ut til brygga passerte vi de nye flytebryggene Bamble kommune nå (etter 30 år med for lite båtplasser til turister) endelig har lagt ut nede ved Dampskipskaia. Til vår store forargelse ser vi at hele måkeslekta har bestemt seg for at dette er deres nye tilholdsted eller rettere sagt, dere nye toalettområde. Hele brygga er driti ned så til de grader og dette synes vi meget lite om. HVOR ER KOMMUNEN?


- Bamblelosen

4 kommentarer:

  1. PS: Den brekte furua er en gran..

    SvarSlett
  2. 0 BADING? hva skjer gutta?

    SvarSlett
  3. PS2: Hvitveisen er en blåveis...

    SvarSlett
  4. Må påpeke kommentarene her : Hvis Bamblelosen skriver at dette er en Hvitveis så ER det en Hvitveis.
    Hvis Bamblelosen skriver at dette er Furu så er det en furu!
    All informasjon som bamblelosen kommer med er å regne som fasit!

    Men 0 bading.. helt enig, der må vi i losen ta selvkritikk. Men skal nok komme sterkt tilbake på dette området! ;)

    -David

    SvarSlett